Poetsen van kantoren

gevelrenovatie

Een traditioneel hellend dak bestaat uit de dakbedekking, de beplanking waarop de panlatten worden geplaatst en de onderste dakconstructie die bestaat uit daksparren – verticale panlatten die de constructie ondersteunen – en gordingen – balken die in de richting van het dak lopen.

Toen onze oude huizen werden gebouwd, werd de zolder niet als woonkamer beschouwd. Het was niet geïsoleerd, maar wel goed geventileerd en de waterdichtheid van het dak was niet absoluut. De ventilatie zorgde voor een snelle droging van de constructiedelen, die af en toe nat konden worden. De daken waren dus technisch zeer degelijk. Hun levensduur getuigt daarvan. Tegenwoordig vereisen de bezetting van de zolder en energiebesparende maatregelen een geïsoleerd, water- en luchtdicht dak. Aangezien het dak niet meer wordt geventileerd, kan elke infiltratie van water leiden tot de aantasting ervan en het rotten van het hout. Bovendien kan bij een slecht ontwerp condensatie optreden in een geïsoleerd dak, wat eveneens tot de aantasting ervan leidt.

Gebouwen moderniseren en geschikt maken voor een nieuwe toekomst is een uitdaging die bij Hermeta past. Renovatie & transformatie van gebouwen is meer dan een bouwkundige ingreep. Hermeta wil ervoor zorgen dat (nieuwe) gebruikers zich thuis en comfortabel voelen in een soms geheel nieuwe identiteit.

Tijdens het bouwproces dient het comfort van de gebruiker centraal te staan. Doelstellingen als een lager energieverbruik, duurzaam bouwen, hoger gebruiksgemak en het creëren van een nieuw imago worden in het ontwerpproces met elkaar in balans gebracht. Hermeta heeft de expertise in huis.

Gevelrenovatie

Een wandeling door de tuin van architectonisch hoogwaardig kantoor ingenieursbureau DHV maakt duidelijk dat de renovatie de uitstraling van het pand heeft veranderd. Verouderde panelen zijn vervangen door strakke, transparante vliesgevels van Hermeta. “Duurzaam verbeteren, dat zijn wij”, zegt DHV. “Wij zorgen ervoor dat bestaande gebouwen weer klaar zijn voor de toekomst. Het DHV-gebouw, duurzaamheidslabel G gaat naar A, is daar een perfect voorbeeld van.”

 

Tags: gevelrenovatie –  facility management